Боєць 93 бригади Холодний Яр з позивним Спрут в іншому - мирному - житті міг би стати відомим спортсменом, блогером чи власником бізнесу. Проте зараз цей симпатичний усміхнений молодий хлопець став військовим, щоб прогнати з нашої землі кровожерливих російських загарбників.

Історію військовослужбовця з позивним Спрут розповіли на фейсбук-сторінці 93 бригади Холодний Яр. Щоправда, зі зрозумілих причин обличчя бійця не показали, адже несе він службу у дуже специфічному підрозділі 93 бригади.

"Бо вже майже дев’ять років у нашій країні точиться війна, а чотири місяці тому розпочався широкомасштабний наступ військ рф. І тисячі хлопців і дівчат тепер замість побачень та планів на літо – на передовій. Виборюють своє майбутнє та майбутнє усього цивілізованого світу.", - йдеться у повідомленні.

Фото: facebook.com/EastOC
Фото: facebook.com/EastOC

Як розповіли у пресслужбі бригади, наразі Спрут з побратимами нищить ворога на Ізюмському напрямку. Щобільше, для нього військова служба – це справа сімейна. На цей час Спрут вже буденно говорить про важкі бої, спеціальні завдання чи трофейну техніку.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Мій батько також служить, свого часу ми були в одному підрозділі разом. Це одночасно і важко, і цікаво. Є певне хвилювання одне за одного. Зараз мій батько відновлюється після поранення, а я продовжую службу", — зазначає Спрут. Спрут

Фото: facebook.com/EastOC
Фото: facebook.com/EastOC

Крім того, військовослужбовці показали дещо з трофейної техніки – це рашистський "Тайфун". Хлопці дістали його в колекцію 93 бригади. Бійці пояснюють, що камаз "Тайфун" належить до сімейства бронеавтомобілів підвищеної захищеності, що розробляється кооперацією з більш ніж 120 підприємств. Ця техніка створена для перевезення солдатів, зброї, БК тощо.

Зазначається, що "Тайфунами" армія агресора "дуже пишалась свого часу під час парадів до 9 травня". Проте вже 26 лютого ЗСУ в ході запеклих боїв захопили перший трофейний "Тайфун", а станом на середину квітня було ліквідовано понад 10 одиниць таких машин, а декілька захоплено неушкодженими.

"Зараз цей "Тайфун" на ходу, був добутий в бою на Сумщині, у місті Охтирка. Тут броньоване скло, але є сліди від осколків. Цей "Тайфун" зупинили завдяки попаданню у пневматичні системи, патрубки. Хлопці хотіли розстріляти його з "мух", але передумали!", — посміхається Спрут. Спрут

Попри те, що непросто бути військовослужбовцем ЗСУ під час широкомасштабної війни, боєць впевнений, що у цім протистоянні переможе Україна. А на питання про те, що буде робити після перемоги, каже як типовий військовий-професіонал: "Жити!".

Фото: facebook.com/EastOC
Фото: facebook.com/EastOC

Нагадаємо, "Я не Арестович, але можу вас всіх заспокоїти": слова простого військового медика, які зміцнюють віру у перемогу

Також ми писали, як довго триватиме дефіцит гречки: фахівці пояснили, чи змінить щось майбутній урожай

Нагадаємо, несплата ЄСВ під час дії воєнного стану: у ПФУ пояснили, чим це може обернутися для українців