Радник глави офісу президента України Олексій Арестович висловився на тему того, чи зможуть українці повернутися в життя, яке у них було до 24 лютого 2022 року.

Новий пост був опублікований на його сторінці в соціальній мережі Facebook, активним користувачем якої він є.

За словами чоловіка, цього вже не станеться ніколи. Люди хочуть, щоб все було по-старому, по доброму, і постійно знаходяться в психологічному стані очікування. Але, до українців ще не прийшло усвідомлення того, що це свідомо нездійсненна мета, і боротися ми повинні не за стару Україну, а за нову.

"Це нова Україна навіть чисто матеріалістично має шанси скоротитися територіально, і вже точно-втратити пристойну частину громадян, які не повернуться з Європи/світу через постійну військову небезпеку, скорочення економіки і особистих перспектив. Відповідно, від нас вимагається глибоке осмислення нової реальності, контурів і призначення нової України" - йдеться в повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Держава повинна повністю перебудувати економічний уклад і систему національної безпеки. Це так звана програма-мінімум для виживання. А ось звичайним громадянам потрібно змінити життєві стратегії, а також образ того самого життя.

Олексій Арестович, фото: Facebook
Олексій Арестович, фото: Facebook

"Якщо дивитися з точки зору чотирьох базових проектів України( єврооптимістичного, націоналістичного, радянського і російського), то вже видно, що російський взяв у нас шматок території, радянський, можливо, буде легітимізувати це взяття, націоналістичний мріє зробити з України Анти-Росію, а єврооптимістичний намагається робити хорошу міну при поганій грі, старанно зображуючи, що піпеткова допомога Заходу-це і є вища мудрість Європи, яку тільки ми і могли очікувати"- продовжує Олексій Арестович.

Війна може закінчитися відносно швидко, протягом року. Тоді ми повернемо всі свої території, які нахабно забрали росіяни, а ось переможуть українці лише в той момент, коли визначаться, яку нову Україну ми хочемо побудувати.

Олексій Арестович, фото: Facebook
Олексій Арестович, фото: Facebook

Нагадаємо, що військовий облік 2022: чи мобілізуватимуть жінок, і як відбувається ця процедур

Раніше повідомлялося, що Зеленський закликав Данилова перевірити готовність до нападу з Білорусі: всі чотири області

Також, поставки зброї-це крапля в морі, потрібні удари ракет в тил рф - військовий аналітик Френк Ледвідж.