Мінна безпека. Головне, що зараз має турбувати людей, які живуть або повернулися на території, які були окуповані росіянами. Пес Патрон допоможе вам розібратися з цим.

Новий пост був опублікований на особистому акаунті пухнастого співробітника ДСНС в соціальній мережі Instagram.

На цей раз Патрон виявив раптово фрагмент касетного боєприпасу. Їх специфіка в тому, що вони напхані вибуховими елементами. Буває так, що по час попадання в ціль ці елементи не всі вибухають, але можуть це зробити в будь-який момент. Від маленького дотику, або ж від вітру. Та навіть самі по собі.

"Знаходять їх, де велися обстріли системами залпового вогню:" Буками"," Градами","Смерчами". Але, на відміну від інших снарядів, вони можуть перебувати де завгодно: на поверхні землі, на даху будівель, застрягти на гілках дерев, або ж всередині приміщень" - говорить ще один співробітник Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Пес-сапер Патрон, скріншот: Youtube
Пес-сапер Патрон, скріншот: Youtube

За час повномасштабної війни пес патрон знайшов величезну кількість таких. Сам вибуховий елемент невеликий за розмірами, має сталевий корпус, а також різні деталі. Його зона ураження до 100 метрів, що дорівнює приблизно одному футбольному полю.

Пес Патрон. Фото: Instagram
Пес Патрон. Фото: Instagram

Визначити, чи вибухнув снаряд при приземленні, або ж ще ні - зможе тільки фахівець.

Вкрай важливо, що де був знайдений один снаряд, там може бути ще й багато інших. Тому, варто бути вкрай акуратними.

Нагадаємо, що від Бразилії до Фінляндії — на боці України воюють добровольці з 55 країн

Раніше повідомлялося, що російські загарбники прямо заявляють про застосування проти українців заборонених боєприпасів: підуть прямим ходом до Гааги

Також, Володимир Путін стане овочем вже в серпні: нумеролог Владислав Грицай позначив дату початку кінця Росії