Стало відомо про те, що російські загарбники на тимчасово окупованих територіях пропонують роботу "за їжу". Справи йдуть вкрай погано.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на сторінці Головного управління розвідки Міністерства оборони України в соціальних мережах.

Справа в тому, що вони не змогли набрати на роботу в комунальні служби достатню кількість співробітників із зарплатою в 10 тисяч рублів на місяць. Через це ворог знизить значно об'єм так званої "гуманітарної допомоги", яка повинна була забезпечити об'єм продуктів для виживання.

На даний момент окупаційна адміністрація пропонує людям стати "волонтерами". Головним їм завданням стане прибирання завалів на вулиці, похорон тіл в братських могилах, і так далі. Натомість вони пропонують "доступ до їжі".

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки
Показати ще

Маріуполь, фото: скріншот з відео
Маріуполь, фото: скріншот з відео

"Також для "наведення порядку" в понівечених населених пунктах (у тому числі – Маріуполі) кафіри планують використовувати безкоштовну працю "добровольців". Поблизу Нової Каховки та Берислава Херсонської області ворог змушує населення здавати закупникам з Криму 70% врожаю. Закупівельні ціни подекуди становлять близько 10% від роздрібної ціни. Одночасно діє заборона на вивезення врожаю на території, підконтрольні Україні. Відомі випадки, коли підприємці роздають полуницю і черешню населенню безкоштовно" - йдеться в повідомленні під постом.

Маріуполь, фото: Facebook
Маріуполь, фото: Facebook

Через масову відмову співробітників освіти проводити уроки за російською програмою, окупанти почали приймати на роботу співробітників без необхідної освіти. Збільшилася кількість вчителів, яких привезли не тільки з Росії, але з незаконно анексованого Кримського півострова.

Нагадаємо, що колективна травма війни: що це, і як вона вплине на свідомість українців

Раніше повідомлялося, що екс-прем'єр-міністр Італії і друг Путіна розповів про свої спроби зупинити війну

Також, ВСУ відповіли на найпоширеніші питання про мобілізацію: чи є привід для переживань