Стало відомо про те, що Франція може зараз передати Україні безконтактні детонатори для снарядів САУ CAESAR. Статися може це зовсім скоро.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон інтерв'ю Ouest-France. Останнім часом він і канцлер Німеччини Олаф Шольц піддався критиці з боку народу за те, що допомагають Україні лише на словах. При цьому, Україна потребує військової допомоги, а не в переговорах французького лідера з Путіним по телефону.

Еммануель Макрон, фото: скріншот з відео
Еммануель Макрон, фото: скріншот з відео

Мабуть, до Еммануеля Макрона почало приходити усвідомлення цього, і він знову заговорив про постачання озброєння. Також, звичайно ж, він боїться втратити рейтинг.

На цей раз він заявив про передачу безконтактних детонаторів для снарядів САУ CAESAR. Це самохідна установка, яка може запускати 155 мм снаряди на відстані 40 км зі швидкістю від шести до восьми пострілів на хвилину. Безконтактні детонатори використовують радар для вимірювання відстані до землі і детонують на заданій висоті, викликаючи "дощ" з шрапнелі.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

САУ CAESAR, фото: вільне джерело
САУ CAESAR, фото: вільне джерело

Це ідеальний засіб для того, щоб знищити піхоту, зокрема в окопах. Якою буде обсяг даної поставки-невідомо, цього французький президент не уточнив. Також, з'явилася інформація про те, що Франція планує придбати 109 Caesar в 2025 році. Російські окупанти повинні підготуватися до потужних ударів з боку Збройних сил України. Їм краще вже зараз придумати новий план втечі, тому що потім буде занадто пізно.

САУ CAESAR, фото: вільне джерело
САУ CAESAR, фото: вільне джерело

Нагадаємо, що в окупованому Мелітополі почалися сутички між колаборантами - шкодують, що здали місто

Раніше повідомлялося, що військовий експерт проаналізував стратегію російських окупантів - за яких обставин ракети летять на столицю

Також, хороші новини війни: підтримка Європарламенту, Роббі Вільямс на Євробаченні в Україні та спортивні перемоги