Український парк артилерії поповнився ще одним іноземним САУ. У чому ж особливість даного озброєння, і чи допоможе вигнати з наших земель російських окупантів.

Про це не так давно повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков на власній сторінці в соціальній мережі Facebook. Збройні Сили України отримали самохідні артилерійські установки М109, і вони вже успішно використовуються на передовій.

Одним з найновіших варіантів цієї САУ є M109a6 Paladin. Це вже четверта модернізація оригінальної самохідної гаубиці, і вперше її використовували в США ще в 1992 році.

Корпус і підвіска збереглися з минулої версії, але ось все інше обладнання отримало істотні оновлення. Зокрема, нова радіостанція, автоматизована система управління вогнем, Бортовий балістичний обчислювач і навігаційна система і приймач космічної радіонавігаційної системи NAVSTAR.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Механізм управління вогнем також значно оновився, і тепер це трохи нагадує систему автоматичного наведення зенітної гармати. У підсумку вийшла сучасна автоматизована система озброєння, яка в частку секунди здатна швидко реагувати на появу мети.

M109a6 Paladin, фото: вільне джерело
M109a6 Paladin, фото: вільне джерело

Дальність стрільби при використанні звичайного пострілу становить 24000 м, при веденні вогню активно-реактивними снарядами дальність стрільби збільшується до 30000 м. Зарядка здійснюється автоматичною гідравлічною системою, однак можлива установка і напівавтоматичної системи зарядки.

M109a6 Paladin рухається з максимальною швидкістю в 70 кілометрів на годину, а запас ходу близько 405 кілометрів.

M109a6 Paladin, фото: вільне джерело
M109a6 Paladin, фото: вільне джерело

Тепер така зброя є і у ЗСУ. Разом з ним вони ще швидше виженуть російських окупантів з наших земель.

Нагадаємо, що ЗСУ показали ефектне знищення ворожого БМП: окупанти дуже поспішали, і "встигли" розлетітися вщент

Раніше повідомлялося, що безкоштовне розмитнення закінчується? Уряд пропонує повернути митні збори і ПДВ на ввезення авто з-за кордону

Також, Експерт пояснив, як деблокувати Чорне море без кораблів НАТО не обійтися