Українці не бажають користуватися рублями, таким чином, вчиняючи опір окупаційній владі. Через це окупанти вимушені користуватися гривнями.

Мешканці південних областей опираються режиму окупантів, вони не використовують рублі, а продовжують купувати продукти та медикаменти гривнями. Окупанти не мають іншого виходу, як користуватися українською нацвалютою. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Херсонці чинять опір окупантам. Фото: скриншот Youtube
Херсонці чинять опір окупантам. Фото: скриншот Youtube

Факт користування російськими солдатами гривнями в побуті свідчить про ступінь контролю регіону ворогом.

Попри заяви колаборантів що "росія тут навсєгда", окупанти так і не змогли налагодити роботу адміністрацій та мають проблеми в фінансовому секторі. Центр національного спротиву

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Українці переходять на рублі, більшість товарів можна придбати лише за гривні. Підприємці також відмовляються працювати за російськими законами. За інформацією Центру спротиву, самопроголошені адміністрації привозять до окупованих міст підприємців з анексованого Криму.

Херсонці чинять опір окупантам. Фото: скриншот Youtube
Херсонці чинять опір окупантам. Фото: скриншот Youtube

Загарбники спробували впровадити рубль у Херсонській області до 1 травня, але це у них не вдалося. Окупанти спробували змусити працівників Херсонської дирекції залізничних перевезень співпрацювати з ними, але більшість відмовилася. Також відомо, що директори шкіл відмовилися вчити дітей за російськими освітніми програмами.

Нагадаємо, раніше ми писали, що президент Польщі Анджей Дуда вирушає у гастрольне турне заради України.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російський окупант розповів, як сміливо тримаються полонені ЗСУ, по всій лінії фронту.

Також "Знай.ua" писав, що ляльковий уряд "ДНР" відправили у відставку: зрадників напризначали на комічні посади.