Президент Польщі Анджей Дуда розпочав турне країнами Південної Європи, щоб переконати їх підтримати надання статусу кандидата на членство в ЄС для України.

Спочатку відправиться до Португалії для зустрічі з прем'єром Антоніу Коштою. Далі відвідає Італію для переговорів з президентом країни Серджо Матареллою. Про це повідомив Володимир Зеленський у своїй вечірній промові до українців.

Анджей Дуда у Верховній Раді
Анджей Дуда у Верховній Раді

Разом з Дудою повинна була поїхати та президент Словаччини Зузана Чапутова, але з-за позитивного тесту на коронавірус вона була винесена на зміну поїздки.

Після чого "друг України" поїде до Румунії для участі у саміті "Бухарестської дев'ятки".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім обговорення перспектив членства України в ЄС, Дуда планує обговорити в Португалії та Італії питання вивезення продовольства з України.

Говоритимемо про те, як створити міжнародний тиск, щоб це (вивіз зерна) було успішним, і як подолати цю проблему президент Польщі Анджей Дуда.

Польский президент чудово розуміє, що лобіюючи у цьому випадку інтереси України, він у такій же мірі відстоює інтереси Польщі. І не тільки Польщі, але й всієї Європи.

Анджей Дуда, фото: скріншот з відео
Анджей Дуда, фото: скріншот з відео

Раніше у травні у травні президенти Польщі та Словаччини заявили, що планують спільними зусиллями переконувати надати Україні статусу кандидата на членство в ЄС ті країни блоку, які зараз вагаються з цього приводу.

Нагадаємо, раніше ми писали, що загарбники змушують українців жити за їхніми законами, проте на "співпрацю" йдуть одиниці.

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ викрила агента рф, який створив інтернет-ЗМІ для промивки мізків українцям.

Також "Знай.ua" писав, що воїн ЗСУ Михайло Попов хотів одружитися на красуні, вийшовши з "Азовсталі", але війна знищила плани.