Президент України Володимир Зеленський розповів про те, чому битва за Сєвєродонецьк є стратегічно важливою для нас. Вирішить повністю долю Донбасу.

Про це гарант заявив під час свого традиційного відеозвернення.

Останні кілька тижнів більшість новин з передової пов'язані з Сєвєродонецьком. Російські окупанти продовжують боротися за цю територію, проте воїни ЗСУ тримають оборону. Зараз потрібно зробити все можливе для того, щоб не допустити втрати міста.

Володимир Зеленський, фото: Instagram
Володимир Зеленський, фото: Instagram

За словами Володимира Зеленського, Сєвєродонецьк є епіцентром протистояння на сьогоднішній день.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Захищаємо наші позиції і наносимо ворогові відчутні втрати. Це дуже жорстоке бій, дуже важке. Мабуть, одне з найважчих за цю війну. Я вдячний кожному і кожній, хто захищається в цьому напрямку. Багато в чому саме там зараз вирішується доля Донбасу", - заявив президент.

Скрін, відео YouTube Сєвєродонецьк
Скрін, відео YouTube Сєвєродонецьк

Окупантська армія намагається знайти слабкі місця в обороні міста, проте вже встигла провалити штурм у передмісті. Вони думали, що ЗСУ швидко здадуть позиції, і вони поставлять тут свою владу, але, як би не так. Вони вже встигли окупувати понад 90% Луганської області, і зараз намагаються її добити. Саме тому, важливо не допустити жодних проколів, щоб зберегти контроль над українськими територіями.

Володимир Зеленський, фото: Instagram
Володимир Зеленський, фото: Instagram

За наявною інформацією, 15 окрема мотострілецька бригада 2 загальновійськової армії РФ втратила 800 військових убитими і 400 пораненими. У бойових діях брали участь 1800 окупантів з цієї бригади.

Нагадаємо, що колаборант і зрадник зі "слуг народу" не ховається, і розхвалює окупантів на Херсонщині: в ГБР відкрили справу

Раніше повідомлялося, що українець у минулому був успішним підприємцем, але тепер сидить на передовій: закупив для побратимів потужні Всюдиходи

Також, Норвегія активно допомагає Україні боротися з російськими окупантами: у чому особливість переданих гаубиць М109