Сєргєя лаврова на пресконференції у Туреччині після переговорів глав МЗС Росії та Туреччини напряму запитали про крадіжки ресурсів з України, адже всім відомо, що армія рф після окупації територій краде все, що потрапляє під руку.

Журналіст запитав "що із вкраденого в Україні, окрім зерна, росія вже спромоглася продати?". На що Лавров став грубіянити. Було видно, що питання заскочило зненацька: "Ви вважаєте ... У Вас голова болить за те, де що поцупити? І вважаєте, усі так діють?" - почав плавати Лавров у своїх звичних водах грубощів та образ, не знаючи що говорити по ділу.

Лавров. Фото: Youtube
Лавров. Фото: Youtube

Відповіді по суті він так і не дав, обмежившись стандартними наративами кремля:

Ми здійснюємо реалізацію цілей, про які було оголошено публічно, – позбавити Схід України тиску від неонацистського режиму. лавров

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Він повторив слова Путіна про те, що рф нібито гарантує, що якщо Київ розмінує порти, то Москва не користуватиметься цим для досягнення воєнних цілей. Але всі пам'ятають, як той самий лавров три з половиною місяці назад говорив що рф не нападатиме на Україну.

Щодо вивезення українського зерна, то, за словами Лаврова, російські та турецькі військові обговорюють деталі розмінування українських портів.

Лавров, фото: МЗС РФ
Лавров, фото: МЗС РФ

За даними заступника голови Всеукраїнської аграрної ради Дениса Марчука, окупанти вивезли з України близько 600 тис. тонн аграрної продукції.

Нагадаємо, раніше ми писали, що російські окупанти почали проводити фейкові опитування в Херсонській області.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ангела Меркель півтори години говорила про Україну, але винною себе не визнала.

Також "Знай.ua" писав, що загарбники змушують українців жити за їхніми законами, проте на "співпрацю" йдуть одиниці.