Колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель знову висловилася з приводу війни в Україні. Не вважає, що зробила недостатньо для того, щоб запобігти цій агресії.

Про це повідомляє Reuters.

Практично три місяці жінка зберігала мовчання стосовно цієї тематики, однак, в новому інтерв'ю не змогла піти від цих питань. Ангела Меркель зазначає, що абсолютно не звинувачує себе в тому, що трапилося, і вважає, що зробила все для того, щоб запобігти війні.

Ангела Меркель
Ангела Меркель

"Дуже шкода, що це не спрацювало, але я не звинувачую себе за те, що не спробувала", — сказала Меркель, говорячи про Мінські угоди 2014 року з Росією.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Запитали у неї і про ситуацію, коли вона виступила проти того, щоб Україна стала частиною НАТО. Це призвело б до ескалації набагато раніше, і наша країна, на її думку, ще була не готова тоді до членства в Альянсі.

Ангела Меркель, скрін з відео
Ангела Меркель, скрін з відео

"Це була не та Україна, яку ми знаємо зараз. Вона була дуже розколота політично між Януковичем і Ющенком. Це не була внутрішньо демократично стабільна країна", - сказала вона.

Далі Ангелою Меркель було підкреслено, що ці її слова не виправдовують дій Путіна, але при цьому позначають її позицію. Поїздку до Італії замість Бучі вона вибрала для того, щоб люди зрозуміли, що вона більше не канцлер, і відходить від політики.

Буча після звільнення. Фото: скрін youtube
Буча після звільнення. Фото: скрін youtube

Загалом розмова з журналістом тривала півтори години, і практично весь цей час вони говорили про ситуацію в Україні. Мабуть, через 3 з половиною місяці повномасштабної війни в Україні вона вирішила висловитися.

Ангела Меркель та Володимир Зеленський
Ангела Меркель та Володимир Зеленський

Нагадаємо, що в МВС радять українцям тримати руку на пульсі — існує загроза перекидання російських диверсантів з боку Білорусі, щоб послабити ЗСУ

Раніше повідомлялося, що астролог розповіла, чи вдасться ЗСУ звільнити окуповані території від росіян

Також, російський окупант згадав, як командування обманом доставило їх воювати