Як би цього не хотілося кожному з батьків, українські діти також виявилися залучені в цю підлу війну Росії проти України. Деякі з них навіть допомагають нашим військовим у боротьбі з окупантами.

Про це повідомляв The Telegraph.

15-річний підліток Андрій Покраса навів на цілу колону російських окупантів українську артилерію. У цьому йому допоміг його власний дрон.

Андрій Покраса, фото: скріншот
Андрій Покраса, фото: скріншот

Українські військові покликали його, так як знали, що у хлопчика є величезний досвід володіння дронами. Після цього він повідомив координати колони українським військовим, щоб ЗСУ зуміли її знищити.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Він справжній герой. Герой України", - заявив Касьянов.

Дрон-камікадзе "Switchblade". Фото: Twitter
Дрон-камікадзе "Switchblade". Фото: Twitter

Після цього з'явилася інформація про те, що це була одна з найбільших колон, яка прямувала по Житомирській трасі в бік Києва. Можливо, саме завдяки 15-річному підлітку вони не змогли прорватися до столиці. Виявили її посеред ночі, так як один з вантажівок занадто довго не вимикав фари.

"Я дав їм координати і фотографії, і після цього вони націлилися на це місце. Мені потрібно було більш конкретно узгодити, де вони повинні стріляти з артилерії", — розповів своє завдання підліток.

Колона російської техніки складається з БТРів, РСЗВ "Ураган" і вантажівок. Фото:  times.mk.ua
Колона російської техніки складається з БТРів, РСЗВ "Ураган" і вантажівок. Фото: times.mk.ua

До слова, як тільки він побачив цю колону окупантів, то відчув страх, але при цьому був налаштований рішуче, адже усвідомлював, що може допомогти всій країні, і від його завдання залежить майбутнє столиці. Українські військові зупинили колону біля Березівки, що за 40 км від Києва.

Нагадаємо, що СБУ викрила агента рф, який створив інтернет-ЗМІ для промивання мізків українцям: зрадник виявився місцевим

Раніше повідомлялося, що український генерал Дмитро Красильников про необхідність важкого озброєння

Також, окупанти приховують правду і погрожують родичам загиблих на крейсері "Москва": дно пробито вдруге