З кожним днем все більше з'являється питань стосовно мобілізації в Україні. Фахівці вирішили не мучити українців, і відповіли на ключові з них

Про це повідомляє прес-служба Збройних сил України.

В першу чергу віддають перевагу мотивованим, з високими морально-діловими якостями і відповідною підготовкою громадянам. Таких людей беруть на передову в першу чергу. При цьому, тих, хто не служив, спочатку відправляють в навчальні центри, щоб вони пройшли курс підготовки.

ЗСУ, Фото: Youtube
ЗСУ, Фото: Youtube

Їх навчають в спеціалізованих центрах, на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації при ВВНЗ.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Далі в прес-службі відповіли на питання стосовно вручення повісток. Чи можуть їх видавати громадянам в метро, чергах, блокпостах і так далі. Чи не суперечить це законодавству.

Повістка. Фото: Кореспондент
Повістка. Фото: Кореспондент

"Вручення повісток проводиться через відповідні органи місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ, організацій, незалежно від форми підпорядкування та власності. Крім того, повістки можуть вручатися посадовими особами територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки за місцем проживання, за місцем роботи, а також на вулиці, на блокпостах тощо. У законі не заборонено вручення повістки в будь-якому місці після встановлення особи. У повістці визначається дата і час прибуття в територіальний центр для проходження медичного огляду"- йдеться в повідомленні.

Скрін, відео YouTube військкомат
Скрін, відео YouTube військкомат

При цьому, це абсолютно не означає Той факт, що людина буде мобілізована. Виклик-це перевірка облікових даних, а також проходження медичного огляду для визначення придатності.

Нагадаємо, що Путін знову підтягнув важку зброю залізницею, щоб знищувати українські міста, чим вдарять цього разу

Раніше повідомлялося, що експерт розповів, чому важливі візити Володимира Зеленського на передові позиції ЗСУ

Також, Дмитро Медведєв розлючений на весь світ через введені санкції проти сина