Стало відомо про те, що все більше людей у світі почали розчаровуватися в НАТО. Вони більше не в формі, і сам Альянс застарів.

Про це написали в американському видавництві Foreign Policy. Ситуація в Україні показала, що єдність блоку дає тріщини, і тепер НАТО потребують капітального ремонту.

Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube
Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube

"У військовому Альянсі немає єдності ні в чому, навіть у підтримці України в її протистоянні з Росією. Причина, можливо, в тому, що ще 14 років тому НАТО взагалі не розглядав РФ як загрозу - скоріше, як партнера. Це робило Польщу і Прибалтику "другосортними" союзниками для Старого Заходу. Сьогодні доводиться розсьорбувати наслідки цієї політики" - йдеться в публікації.

Військовий, фото: скріншот з відео
Військовий, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Європа, за словами експертів, давно вже ігнорує вимоги Білого дому збільшити витрати на оборону, і особливо роздратування це викликав уряд Дональда Трампа.

Зараз 30 членів НАТО не можуть домовитися між собою, і мова не тільки про фінансування. Франція і Німеччина створюють величезні проблеми.

"Теоретично Європа досить велика і багата, щоб самостійно управляти своєю обороною. Завдання Вашингтона-спонукати європейських союзників взяти на себе більший тягар і знову почати мислити стратегічно" - підсумували експерти.

НАТО, фото: вільне джерело
НАТО, фото: вільне джерело

Війна в Україні показала, що з себе представляє НАТО, і хто дійсно завжди готовий прийти на допомогу.

Нагадаємо, чо дивне рішення в Білорусі. Зараз місцева влада йде на радикальні кроки, які торкнуться і поляків

Раніше повідомлялося, що окупанти приховують правду і погрожують родичам загиблих на крейсері "Москва": дно пробито вдруге

Також, герої не носять маски: боєць ЗСУ ризикнув життям, щоб вивести з-під посиленого обстрілу десять поранених товаришів