СБУ викрила агента рф, який створив 20 проросійських інтернет-ЗМІ в Україні, для "зомбування" та просування ідей та наративів з рф

За даними кібердепартаменту Служби безпеки України, підписав "угоду з дияволом" мешканець Києва. Його керували спецслужби країни-агресора, щоб максимально поширити власні ідеї в нашій державі.

Артем Дехтяренко, скріншот з відео
Артем Дехтяренко, скріншот з відео

Як повідомляє речник СБУ Артем Дехтяренко, для цього киянину поставили завдання створити понад 20 інтернет-ЗМІ. У них регулярно виправдовували збройну агресію рф та глорифікували її учасників. Крім того, через ці вебресурси активно розганялася заздалегідь неправдива інформація про ЗСУ, дискредитувалися українські захисники.

СБУ, фото: Facebook
СБУ, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Загальна аудиторія даних ресурсів налічувала понад 2,2 млн унікальних користувачів у місяць.

Наразі слідчі СБУ затримали агента та повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення і поширення матеріалів, у яких виправдовується, визнається правомірною та заперечується збройна агресія росії проти України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з можливою конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ми писали, що російські спецслужби оголосили "полювання" на автора книг "Метро" Дмитра Глуховського.

Як повідомляв портал "Знай.ua", путін панічно боїться агресії свого народу, і вважає, що веде війну з Заходом.

Також "Знай.ua" писав, що Олексій Арестович повідомив про можливі ускладнення на передовій.