Стало відомо про те, що Служба безпеки України нейтралізувала злочинне угруповання в Чернігівській області. Хотіли допомогти російським окупантам у разі повторного вторгнення на наші землі.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на офіційних сторінках відомства в соціальних мережах.

За отриманою інформацією, до складу даного угруповання входило відразу троє представників кримінальних округів, і російські спецслужби залучили їх до підриву діяльності нинішньої влади. Якби окупанти зважилися на повторне вторгнення, то вони б почали їм допомагати, тим самим зрадивши Україну.

При обшуку у них було виявлено зброю, а також обладнання російського спецназу.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Серед вилученого-снайперські гвинтівки безшумної стрільби" Гвинторіз", реактивна протитанкова граната РПГ-18 "Муха" і автомати безшумної стрільби "Вал". Всі ідентифіковані зразки озброєння виробництва РФ.

Докази, фото: СБУ
Докази, фото: СБУ

Все це вони зберігали на території одного з будинків, а також в гаражах, які розташовані не так далеко від міста Чернігів.

В ході обшуків у зловмисників також виявлено:

  • снайперську гвинтівку Драгунова з глушником;
  • Бойові осколкові гранати;
  • патрони до стрілецької зброї;
  • оптичні приціли і прилади нічного бачення.

Докази, фото: СБУ
Докази, фото: СБУ

На даний момент всі учасники угруповання вже затримані, і правоохоронні органи вирішують питання стосовно того, щоб вручити їм підозру, а також вибрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Докази, фото: СБУ
Докази, фото: СБУ

Нагадаємо, що Дмитро Кулеба відповів Еммануелю Макрону на заклики зберегти обличчя Путіну

Раніше повідомлялося, що виснажені і деморалізовані:російські загарбники знижують темпи наступу

Також, пропагандисти намагаються домогтися відставки Валерія Залужного методом захоплення, продовжують деморалізувати росіян