Як відомо, Верховна Рада України не так давно продовжила воєнний стан до 23 серпня поточного року. Незважаючи на оголошену мобілізацію, жінки продовжують зі зброєю в руках воювати тільки з власної волі.

Про це інформував начальник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тищенко.

Величезна кількість жінок не можуть всидіти на місці, і вирішують взяти в руки зброю, щоб захистити свою Батьківщину, а також дати прекрасне майбутнє своїм дітям і близьким.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

"Призов жінок на військову службу під час мобілізації можливий тільки за їх згодою. Законом України не передбачений обов'язковий призов жінок по мобілізації і необхідності в цьому в даний час немає" - говорить чоловік.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Військові, фото: Facebook
Військові, фото: Facebook

У грудні 2021 року з усього особового складу Збройних сил України 22% були жінки. З 57 тисяч осіб, 32 тисячі були повноправними військовими.

Після початку повномасштабної війни Росії проти України кількість жінок сильно збільшилися. Вони пішли не тільки в підрозділи територіальної оборони, а й у ЗСУ.

Військова, фото: вільне джерело
Військова, фото: вільне джерело

Але, як вже зазначив раніше Олександр Тищенко, насильно жінок закликати не будуть, і все буде відбуватися тільки з їх власної волі.

Не так давно президент України заявляв, що за звільнення українських земель зараз бореться близько 700 тисяч українців, і людей достатньо. Єдине з чим є проблеми-зброя, яку світові лідери затримують.

Військова, фото: скріншот з відео
Військова, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що бійці ЗСУ показали "колегу" пса Патрона: ідеальний нюх допоміг уберегти не один десяток життів

Раніше повідомлялося, що виснажені і деморалізовані: російські загарбники знижують темпи наступу

Також, Творчий захисник Сергій зізнався, кого мріє намалювати після перемоги України