Офіцер ЗСУ Юрій Кочевенко згадав, як почалося російське вторгнення 24 лютого і які "успіхи" має авіація рф в небі на сьогоднішній день. Історію героя опублікували на сторінці Головнокомандувача ЗС України в соцмережі facebook.

Офіцер зізнався, що ранок 24 лютого був дуже тривожним. Він мав бойовий досвід на Донбасі, де росіяни використовували артилерію і танки, проте авіації практично не було. Бійці не знали, як окупанти діятимуть з неба. Втім, незважаючи на незвіданість в перші години, бійцям вдалося встояти і почати давати відсіч.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Юрій Кочевенко згадав, що в перші дні російські окупанти відчували себе в небі досить впевнено і активно бомбардували міста та інші об'єкти. Російські пропагандисти в той час кричали, що вся українська авіація знищена.

Незважаючи на всі заяви ЗСУ зробили українське небо максимально небезпечним для літаків рф і зараз вони якщо і вилітають, то гранично обережні, побоюючись ППО.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

ППО. Фото: скрін youtube
ППО. Фото: скрін youtube

"У перші ж дні російська пропаганда швидко рапортувала про те, що українська ППО і авіація знищені, що Росія досягла повного панування в повітрі. Зараз можемо констатувати, що ворог зі своїми літаками буквально тиснеться десь на граничних висотах, на граничній дальності, тому що він нашої ППО просто "закошений". Їхні літаки падають, як дохлі мухи", - поділився офіцер.

Раніше Знай повідомляв, незважаючи на воєнний стан українці продовжують купувати нові машини: топ-5 популярних моделей.

Також наш портал інформував, глава офісу президента Єрмак про" неприємні сюрпризи "для російських окупантів: "Точно не сподобаються".

Крім того, ми писали, російські окупанти почали масово викрадати чоловіків на тимчасово захоплених територіях: вимагають викуп від 10 до 30 тисяч доларів.