Стало відомо про те, що ОБСЄ планують відправити в Україну нову місію. Вони повинні будуть документувати наслідки вторгнення російських окупантів.

Про це стало відомо в четвер, 2 червня, після засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

ОБСЄ, скріншот: YouTube
ОБСЄ, скріншот: YouTube

Після консультацій з Україною 45 держав-учасників ОБСЄ знову задіяли "Московський механізм". Він передбачає документування місією експертів порушень прав людини, а також міжнародного гуманітарного права. Також, будуть розслідувані злочини, які росіяни вчинили на території України за підтримки Білорусі.

Глава української місії при ОБСЄ Євген Цимбалюк запевнив у повній підтримці Україною запуску 45 країнами нової місії, так як винні повинні бути покарані якомога швидше.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

ОБСЄ, фото: Уніан
ОБСЄ, фото: Уніан

"Враховуючи надзвичайно важку ситуацію і постійно зростаючий список звірств Росії в Україні, моніторинг і документування незалежними експертами має продовжуватися. Ми вважаємо, що залучення Московського механізму людського виміру ОБСЄ внесе значний внесок у загальні міжнародні зусилля щодо забезпечення справедливості та притягнення до відповідальності організаторів злочинів в Україні", - заявив Цимбалюк.

Нагадаємо, що 24 лютого президент рф Путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і сіл з використанням артилерії.

ОБСЄ, фото: Facebook
ОБСЄ, фото: Facebook

Нагадаємо, що українка розповіла, як окупанти прозвали її "бабою на Мерседесі": історія війни, яка назавжди залишиться в пам'яті

Раніше повідомлялося, що під Херсоном окупантів почали використовувати за призначенням: збирають полуницю за гроші у місцевих жителів

Також, на Донеччині священику УПЦ МП розбомбили будинок окупанти, а він зустрів їх хлібом-сіллю