В Донецьку і Луганську захопили працівників СММ ОБСЄ, наразі звільнити їх не вдається, але задіяні всі механізми для того, аби представники місії отримали свободу.

У Донецьку та Луганську на сході України російські війська заарештували чотирьох співробітників ОБСЄ, повідомляє пресслужба ОБСЄ. Їм висунуті звинувачення в державній зраді, шпигунстві та незаконній діяльності.

Нагадаємо, що 9 квітня "лідер" сепаратистів Денис Пушилін оголосив спеціальну моніторингову місію (СММ) ОБСЄ незаконною та заявив, що національні співробітники ОБСЄ мають залишити регіон до 30 квітня. 14 квітня лідер луганських сепаратистів Леонід Пасечник заявив, що місія ОБСЄ буде заборонена після 30 квітня.

"ОБСЄ надзвичайно стурбована тим, що ряд членів національної місії були позбавлені волі в Донецьку та Луганську. ОБСЄ використовує всі доступні канали для сприяння звільненню своїх співробітників", – йдеться в повідомленні пресслужба ОБСЄ.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"З огляду на чутливість, на даному етапі ми не можемо поділитися додатковими деталями".

Згідно з положеннями ОБСЄ, Генеральний секретар ОБСЄ має "обов’язок піклуватися" про своїх співробітників, що включає забезпечення їх безпеки та безпеки. Міжнародний та національний персонал ОБСЄ користується різними привілеями та імунітетами під час виконання своїх функцій.

У вчорашній окремій заяві місія Великобританії при ОБСЄ засудила "тривожні повідомлення" про те, що "російські сили взяли в полон співробітників СММ"

Нагадаємо, раніше українці, які виїхали з Маріуполя, розповіли на що російські окупанти перетворили місто.

Як повідомляв портал "Знай.ua", дівчина, що загибла в результаті обстрілу в Одесі напередодні своєї смерті писала Даші Квітковій.

Також "Знай.ua" писав, що українцям назвали території, які повернули наші Герої