Під час ігор у пісочниці діти знайшли ПОМ-2 - осколкову протипіхотну міну кругового ураження. Піротехніки ДСНС України знешкодили міну на місці виявлення.

Ця міна небезпечна, під час активації вона підстрибує на 1.5 метра і вражає дрібними елементами. Ця зброя заборонена Женевською Конвенцією. Про інцидент розповіли рятувальники ДСНС.

ДСНС. Фото: Telegram
ДСНС. Фото: Telegram

"Природна дитяча цікавість спонукає їх до небезпечних дій та експериментів. Вони можуть намагатися розібрати боєприпаси, принести додому чи ударами випробовувати їх на міцність. Важливо пояснити дітям як діяти у разі виявлення вибухонебезпечного предмета",

- повідомили рятувальники.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Знешкодження міни. Фото: Telegram
Знешкодження міни. Фото: Telegram

Вона скидається з безпілотника, відстрілюється з гранатомета або просто зводиться, як граната. В момент встановлення викидає чутливі датчики у вигляді тонких дротів. Розмінувати її неможливо, тож піротехніки ДСНС України знешкодили міну на місці.

Знешкодження міни. Фото: Telegram
Знешкодження міни. Фото: Telegram

На цей час тільки відомо, що 689 дітей постраждали внаслідок військової агресії, 243 дитини загинуло, 446 дітей поранено, ще 139 пропали безвісти. Кількість постраждалих на окупованих територіях навіть уявити важко.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Гаазі зібралися прокурори щодо воєнних злочинів росії у війні проти України.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олексій Арестович розповів про смертельну хворобу путіна: правда чи інформаційна кампанія.

Також "Знай.ua" писав, що біженка з України впізнала на фото окупантів речі зі своєї квартири