Новий бій покаже, чи зможуть Збройні Сили України протистояти новій загрозі з Білорусі. Небезпека залишатиметься до кінця війни.

Про це повідомив Секретар РНБО Олексій Данилов в інтерв'ю "Укрінформу".

На даний момент Україна стежить уважно за білоруським напрямком, так як завжди є небезпека. 24 лютого Білорусь вже показала свою підлість, коли надала російським окупантам свою територію для вторгнення. Це може повторитися ще раз, тому, потрібно бути готовими до всього.

Олексій Данілов. Фото: YouTube
Олексій Данілов. Фото: YouTube

"Ми розуміємо, що відбувається на території Білорусі, ми стежимо за заявами, які робить Лукашенко, ми усвідомлюємо загрозу, яка може існувати з цього боку. На жаль, там, крім цього рішення, вже розташовані Російські "Іскандери", і рівень загрози з того боку нам зрозумілий... " - говорить Олексій Данилов.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

А чи зможе Україна тримати оборону в цьому напрямку, залежить від нашої армії, і ще величезної кількості факторів. 24 лютого ніхто не вірив, що Україна зможе вистояти, але, на щастя окупанти не змогли захопити столицю.

Секретар РНБО Данилов. Фото: DW
Секретар РНБО Данилов. Фото: DW
Секретар РНБО Данилов. Фото: DW

"Перед війною було багато нарад у президента з військовими, і на питання Володимира Олександровича, чи зможемо ми втриматися, генерал Залужний відповів досить чітко, що тільки бій це може показати. Також відповідаючи на ваше запитання, я можу сказати: тільки бій може показати підготовку наших Збройних сил " - підсумував Олексій Данилов.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що Володимир Зеленський розповів, що повинна показати Європа Росії

Раніше повідомлялося, що експерт пояснив, як деблокувати Чорне море без кораблів НАТО не обійтися

Також, Ірина Верещук дала українцям на окупованих територіях важливі поради, це допоможе зберегти життя і громадянство.