Секретар РНБО Олексій Данилов згадав день, коли все почалося. Наступ 24 лютого почався з Луганської області, а через півтори години війська були вже скрізь.

Про це чоловік розповів в ексклюзивному інтерв'ю для "Української правди". Він згадав той самий злощасний день, коли все почалося.

Почалося вторгнення з Луганської та Донецької областей. Влада думала, що вони заходять туди, і їх мета визнати "Республіки" в межах областей. Через 1:20, близько 5 ранку наступ почався скрізь.

Олексій Данилов. Фото: скрін youtube
Олексій Данилов. Фото: скрін youtube

"Я відразу поїхав до президента, там вже був Денис Монастирський, я приїхав другим. Володимир Олександрович був у білій сорочці, і мені це так, знаєте... запам'яталось...Каже - ну що? Будемо боротися!" - сказав Олексій Данилов.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

При цьому, воєнний стан могли ввести ще 23 лютого, за день до вторгнення. Це не сталося з ряду причин, і одна з них - щоб Україну не звинуватили в тому, що вона провокує російську сторону.

Воїни ЗСУ. Фото: Telegram
Воїни ЗСУ. Фото: Telegram

Повною несподіванкою став той факт, що Білорусь зіграє свою роль у повномасштабному вторгненні.

"Ми дійсно не очікували, що так буде. Я можу сказати, що за пару днів до цього були телефонні дзвінки Міністру оборони Білорусі, і нас запевняли, що вони не братимуть участі в цьому... так, були дзвінки нашого глави прикордонної служби своєму білоруському колезі", - розповів він.

Олексій Данілов, кадр з відео
Олексій Данілов, кадр з відео

При цьому, як раніше вже зазначали, до вторгнення почали готуватися заздалегідь, адже перша публікація про скупчення військ з'явилася ще 30 жовтня.

Нагадаємо, що в РНБО розповіли, що буде з чоловіками, які втекли з країни-очікують неприємні "сюрпризи"

Раніше повідомлялося, що Віталій Кім повідомив про численні поразки російських загарбників

Також, секретар РНБО Данилов прокоментував заяви Лукашенка про удар "точкою-У" по Білорусі