Етапи деблокади Чорного моря одночасно прості і складні, аналітик з Одеси розклав все по полицях.

Перший етап — ультимативне домінування протикорабельних комплексів ЗСУ над Чорноморською флотилією окупантів. Саме ультимативне — бойовий корабель увійшов у зону дії ПКРК, бойовий корабель вирушив на концерт Кобзона. Про це експерт розповів на Youtube-каналі.

Кораблі у Чорному морі. Фото: YouTube
Кораблі у Чорному морі. Фото: YouTube

Другий етап буде складатися з двох етапів. Розмінування коридору для судноплавства за допомогою мінних тральщиків і мінних мисливців НАТО. Цей процес займе в залежності від погодних умов від місяця до двох. Другий етап - розмінування всієї виключної економічної зони, по терміну до року і більше.

Третій етап - конвоювання. Повноцінна бойова група кораблів НАТО в обов'язковому порядку при наявності мінних мисливців, протичовнових кораблів і бойових кораблів як мінімум класу корвет.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Кораблі у Чорному морі. Фото: YouTube
Кораблі у Чорному морі. Фото: YouTube

Зараз умови складаються саме так, що деблокада Чорного моря в першу чергу — в інтересах міжнародного співтовариства, тому приймати рішення з цього приводу вони повинні максимально швидко.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Ірина Верещук дала українцям на окупованих територіях важливі поради, це допоможе зберегти життя і громадянство.

Як повідомляв портал "Знай.ua", бої досягли максимальної інтенсивності, найважче на Сєвєродонецькому, Бахмутському та Курахівському напрямках.

Також "Знай.ua" писав, що російські окупанти відмовляються воювати з ЗСУ, і ледь не застрелили свого генерала.