Все більше людей в Україні зацікавлені військовою справою. Бажання людей захищати власні території, а також побороти ворога раз і назавжди - захоплює.

У підрозділах територіальної оборони Одеси, які на сьогоднішній день проходять посилену програму бойової підготовки, величезну роль відіграють саме молодші командири, як передає портал АрмияInform.

Саме від таких людей і залежить, як саме бійці, які ще кілька місяців тому не планували пов'язувати з цим своє життя, зможуть оволодіти навичками військової справи.

Військовий Сергій, фото: вільне джерело
Військовий Сергій, фото: вільне джерело

Одним з таких людей є і Сергій, у якого за плечима досвід строкової служби у внутрішніх військах, а також в силових структурах.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Спочатку тривалий час він охороняв представників бізнесу, політики, і так далі, але, потім підписав контракт зі Збройними силами України. За короткий час йому вдалося пройти шлях від звичайного солдата, до заступника командира взводу.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Після служби він отримав привабливу пропозицію по роботі. Вона пов'язана з організацією безпеки, і він без роздумів погодився.

З самого початку повномасштабної війни в Україні, Сергій одним з перших зголосився захищати Батьківщину від російських нелюдів. У місті, де він проживав, почали формувати батальйон територіальної оборони, і чоловік погодився очолити сержантський склад роти.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

На даний момент вони старанно готують майбутніх військових, і з ранку до вечора займаються на полігоні.

"Люди у нас служать дуже мотивовані, всі добровільно пішли в армію і рвуться в бій. Але більшість з них не мають належної військової підготовки. Тому намагаюся навчити їх усім азам військової справи, починаючи з володіння зброєю і навичок тактичної медицини і закінчуючи специфічними питаннями тактики дій у складі малих мобільних груп, поводження з вибухівками, розмінування, маскування, вміння кайдатися та інших необхідних на війні речей. Від цього буде залежати не тільки їх рівень підготовки, а головне можливість зберегти собі життя на полі бою і виконати певне бойове завдання",

- підкреслив Сергій.

ЗСУ, фото: facebook.com/StratcomCentreUA
ЗСУ, фото: facebook.com/StratcomCentreUA

Нагадаємо, що російські окупанти хочуть знову зганьбитися, і накопичують війська на північному кордоні

Раніше повідомлялося, що Олексій Арестович про фатальну помилку окупантів, за яку вони поплатяться в серпні

Також, російські окупанти почали розміновувати Маріупольський порт заради 170 мільйонів: вкрадуть металобрухт і зерно