Стало відомо про те, що кількість загиблих в Україні серед цивільного населення в десятки разів перевищує втрати Збройних сил України. Невтішна статистика.

Про це стало відомо після нового інтерв'ю прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля для порталу "BBC News Україна". Там він вирішив прокоментувати українські втрати у війні, однак, точних цифр вирішив не називати.

Глава Уряду зазначив, що така статистика в черговий раз доводить той факт, що російські окупанти порушують закони і звичаї війни.

Денис Шмигаль, фото з пресконференції
Денис Шмигаль, фото з пресконференції

"Число цивільних жертв в десятки разів перевищує жертви серед військових. Це доводить те, що російська армія і Росія воює з цивільним населенням України, а не з нашими Збройними силами", – сказав Денис Шмигаль.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

При цьому, російська пропаганда продовжує нахабно брехати своїм громадянам, а також всьому світу про те, що цивільні цілі в Україні не атакуються, і б'ють окупанти лише за стратегічними об'єктами. Бачимо, що це не так.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Кремль не тільки применшує конкретно втрати зі свого боку, а й замовчує про жертви серед простих українців.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

До слова, всього за три місяці блокади в Маріуполі загинуло не менше 22 тисяч мирних жителів. Цифра заснована від чиновників, які залишилися всередині міста. При цьому, справжня кількість жертв значно вище.

Нагадаємо, що Польща підставляє міцне плече, не зупиняється, і передає Україні сучасну зброю: плюс 18 самохідних гаубиць 155-мм калібру

Раніше повідомлялося, що іноземне озброєння на передовій: у Міноборони розповіли про успішне використання 155-мм артилерії

Також, підполковник Євген третій місяць бореться з окупантами під Ізюмом: думок про капітуляцію навіть не допускає