Мобілізовані з так званих "Л/ДНР" влаштували перестрілку з солдатами рф у Луганську і Донецьку. Схоже, що на раніше окупованих територіях назрівають масові бунти.

Про це повідомила на своєму телеграм-каналі Людмила Денисова. Від правозахисників, які працюють в ОРДЛО стало відомо, що чоловіки масово відмовляються ставати "гарматним м’ясом".

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Через це готуються акції протесту так званих "призовників" та їхніх дружин проти "влади" самопроголошених псевдодержавних формувань.

Правозахисники також повідомляють, що вже була перестрілка і за останні два тижні в лавах "армії" ОРДЛО тисячі людей склали зброю. Незаконна "військова прокуратура" розігнала невдоволених, але це лише загострило ситуацію.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Людмила Денисова також пояснила, що примусова мобілізація на захоплених рф територіях є порушенням статті 51 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. У цій статті заборонено окупаційній державі змушувати осіб, які перебувають під захистом, служити в її збройних чи допоміжних силах.

Російські військові. Фото: YouTube
Російські військові. Фото: YouTube

Таким чином це ще один злочин, який вчинила рф. Денисова звернулася в ООН, з клопотанням, до Комісії з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну, щоб там врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини рф в Україні.

Нагадаємо, раніше український розвідник тренувався по 18 годин на день, щоб стати професіоналом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський заявив, що Україна вийде переможницею у війні з росією.

Також "Знай.ua" писав, що військовий Женя продовжує захищати Батьківщину на фронті, і здаватися не планує.