У Міністерстві закордонних справ України відповіли на заяви Франції стосовно членства в Європейському Союзі через 15-20 років.

Про це заявив спікер Олег Ніколенко. У такий спосіб він відреагував на недавню заяву французького міністра Клемана Бона.

МЗС України - фото Міністерство закордонних справ України
МЗС України - фото Міністерство закордонних справ України

У МЗС наполягають, що Україна зобов'язана отримати статус кандидата на членство в ЄС вже цього року, зокрема, в червні. При цьому, підтримка Франції в цьому питанні, як і інших європейських країн, нам явно не завадить.

Рада Європи, фото: вільне джерело
Рада Європи, фото: вільне джерело

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

"Війна Росії проти України показала необхідність переосмислення майбутнього Європи. Підходи, якими досі керувалися європейські політики, не змогли убезпечити європейський континент від нової агресії. Розмови про альтернативи, які можуть замінити повноцінну інтеграцію України в ЄС – зміна форми, але не змісту. Цей шлях не зробить європейське співтовариство сильнішим і більш процвітаючим", - сказав речник МЗС Олег Ніколенко.

Нагадаємо, що Україна офіційно подала заявку на членство в ЄС ще 28 лютого, через 4 дні після початку війни. Вже 1 березня була підтримана резолюція про надання Україні статусу-кандидата на вступ.

Рада Європи
Рада Європи

На сьогоднішній день Україна захищає європейські цінності ціною власних життів, а от надання статусу кандидата в ЄС стане вкрай важливим сигналом на те, що Європа цінує і поважає їхні зусилля.

Фото: ОП Зеленський
Фото: ОП Зеленський

Вже в червні стане зрозуміло, чи нададуть такий статус Україні. Якщо ні, то це буде обманом з боку європейців.

Нагадаємо, що російські окупанти обговорили злочини їхньої армії в Україні

Раніше повідомлялося, що окупанти не залишають спроб форсувати Сіверський Донець-виходить знову "Чорнобаївка"

Також, в Кремлі спробували дати "потужна відповідь" Джо Байдену через допомогу Україні, але лише розсмішили