Історія української дівчини, яка вносить свій героїчний внесок у війну проти російських окупантів. З таким народом ми здатний перемогти вже зовсім скоро.

Розповіли про дівчину на офіційному акаунті Міністерства оборони України в соціальній мережі Facebook, де регулярно сповіщають про важливі події з фронту.

Марія є інструктором з тактичної медицини, і при цьому має величезний досвід. Під час АТО та ООС працювала у 205-му Навчальному центрі, де разом з колегами готувала бойових медиків до роботи на передовій. Адже це така робота, до якої готовий не кожен з нас.

За 8 років російсько-української війни вона навчила не менше 8 тисяч військових надавати першу медичну допомогу в бойових умовах, і можливо її поради врятували комусь життя.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Зараз разом з колегами ми готуємо Стрільців-санітарів! Робимо все можливе, щоб дати якісні знання в найкоротші терміни. Раніше, до широкомасштабного вторгнення окупантів в Україну, на підготовку стрілка-санітара виділялося 3-4 місяці, а зараз – 3-4 тижні, і потрібно відправляти їх на фронт. Звичайно, це дуже мало, проте я і мої колеги намагаємося вкластися в цей виділений проміжок часу для навчання санітара і дати йому базові знання, щоб він міг банально перебинтувати пораненого побратима, зробити укол або накласти турнікет" - розповідає Марія.

Марія, фото: Facebook
Марія, фото: Facebook

Не так давно дівчина повернулася з Донбасу, вона була в гарячих точках. Практично в окопних умовах їй довелося проводити заняття українським військовим. У цей час російські окупанти обстрілювали їх за кілька кілометрів.

Нагадаємо, що захисник Чернігівщини з позивним "добрий" розповів про пекло, яке пройшло

Раніше повідомлялося, що збожеволілий Лукашенко підписав закон про смертну кару за замах на вчинення теракту: вже звинуватили опозицію

Також, на прикордонних пунктах знову черги, але в інший бік:понад 40 000 людей щодня повертаються в Україну