Після внесення пропозицій Володимира Зеленського, депутати підтримали законопроєкт №7214 про заборону пропаганди російських символів тоталітарного режиму та воєнного вторгнення.

У Законі 7214 розширюється коло випадків, не заборонених для використання зазначеної символіки, у разі використання її з легітимною метою і без ознак пропаганди російського нацистського тоталітарного режиму.

Також вводиться заборона використання символіки військового вторгнення російського нацистського тоталітарного режиму в Україну в символіці громадських об'єднань.

Закон забороняє утворення і діяльність громадських об’єднань дії яких спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив безпеки або незаконне захоплення державної влади.

Проект закону офіційно визнає Росію державою-терористом, яка здійснює геноцид українського народу, масові вбивства громадян України, вчинення міжнародних злочинів проти цивільного населення тощо.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Серед пропозицій Президента, врахованих в ухваленому сьогодні законі, передбачається розширення кола випадків, коли символіку "Z" і "V" можна використовувати метою, яка не має ознак пропаганди російського нацистського тоталітарного режиму.

Проте є винятки, серед яких експозиції музеїв, тематичні виставки, бібліотечні фонди, наукова діяльність, інші.

Нагадаємо, раніше ми писали, що дівчина у 18 років одягла форму, і почала захищати Батьківщину від окупантів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям показали бійця ЗСУ, який як страшний сон для окупантів.

Також "Знай.ua" писав, що за час повномасштабного вторгнення росії в Україну одружилися вже понад 20 тисяч пар.