Стало відомо про те, що співробітники правоохоронних органів під Мар'їнкою, що в Донецькій області, евакуювали понад 50 людей, серед яких немовля. Вони були по істині в пеклі.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню на акаунті Військове телебачення України в соціальній мережі Facebook.

За один день вдалося врятувати 52 жителів сіл Костянтинівка і Новомихайлівка, в яких зараз йдуть запеклі бої з окупантами. Росіяни намагаються захопити ці населені пункти, а це означає, що місцеві жителі в небезпеці. Крім того, під час евакуації, коли жителі сідали в автомобілі, стався удар.

"Співробітники поліції вивозили громадян прямо під бомбами, маневруючи між палаючими будинками і величезними воронками від авіаударів. З обіцянкою повернутися за тими, кому сьогодні не вистачило місця, тому що "Білий ангел" завжди повертається. Ще тиждень тому бажаючих евакуюватися в Мар'їнському суспільстві було набагато менше. Але ворог посилив атаки, випалюючи села разом з жителями. Тепер десятки людей намагаються вирватися з того пекла, в яке Росія перетворила їх рідний дім" - йдеться в повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Евакуація, фото: скріншот з відео
Евакуація, фото: скріншот з відео

Найважча ситуація була в Новомихайлівці, яка постійно під сильними обстрілами. Співробітники правоохоронних органів заїжджали в населений пункт під вибухи снарядів, постійно горіли будинки. Але, на щастя, все закінчилося благополучно.

"У таких умовах немає часу забирати людей з багатьох адрес. Тому волонтери збирають громадян на евакуацію в обумовленому місці, кожен раз в іншому. Посадка проводиться дуже швидко. Все розраховано по хвилинах, все чітко, адже ми повинні зберегти людям життя " - йдеться в повідомленні.

За рекордні три хвилини автобуси були завантажені, і серед біженців було семеро наляканих дітей. Наймолодшому з них всього три місяці, і він все своє життя живе в умовах війни. В постійній небезпеці.

Евакуація, фото: скріншот з відео
Евакуація, фото: скріншот з відео

Крім того, в село доставили і гуманітарну допомогу, серед якої хліб, вода, продуктові набори, і все необхідне.

Нагадаємо, що кримський татарин після переслідувань на батьківщині пішов у ЗСУ, щоб врятувати свій народ

Раніше повідомлялося, що переговори з Росією офіційно на паузі, причин декілька-Михайло Подоляк

Також, Михайло Федоров показав, як у Росії реагують на смерть окупантів їхні близькі