У мирний час Віталій з Кривого Рогу займався виготовленням електровантажівок, але війна внесла свої корективи. Тепер Віталій займається розробкою й конструюванням техніки, яка потрібна військовим.

Після початку повномасштабного вторгнення, Віталій і п'ятеро однодумців з його команди мали лише одне бажання — допомагати військовим. Про це він розповів місцевому ЗМІ.

Винахідник з Кривого Рогу Віталій Бризгалов. Фото: Facebook
Винахідник з Кривого Рогу Віталій Бризгалов. Фото: Facebook

Криворізькі велоактивісти "Залізна сотня" попросили Віталія допомогти із кресленнями для військових баггі — машин, які можуть швидко перевозити людей і боєприпаси під час бою.

"У чоловіків вже був прототип баггі, зроблений в гаражі, без креслень — а тому без можливості виготовляти такі ж машини серіями. Тож інженери долучились до розробки військових баггі, приїжджали на тестування машин військовими і зараз готують креслення, щоб ці машини можна виготовляти серійно", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Баггі. Фото: Facebook
Баггі. Фото: Facebook

Пізніше стали замовляти міношукачі, тому Бризгалов з командою розробили міношукач собівартістю 500 гривень, і за словами Віталія він не гірший за ті, що продають на ринку.

"За пів метра він "чує" протитанкові міни, гранати, розтяжки. Міношукач працює і під водою, заряду вистачає на 10 годин. На сьогодні чотири міношукачі вже передали до обстріляних територій. Їх тестували тероборонівці й попросили Віталія зробити трохи міношукачі легшим", - розповів Віталій.

Металошукач. Фото: 1kr.ua
Металошукач. Фото: 1kr.ua

Нагадаємо, раніше ми писали, що у рф збилися з ніг вигадуючи фейки про бійців на Азовсталі в Маріуполі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", росія погрожує тепер Фінляндії та Швеції "превентивним ударом".

Також "Знай.ua" писав, що історія українського героя, який боронив "Азовсталь" до останнього подиху.