За інформацією телеграм-каналу Першої леді України Олени Зеленської, в Україні з початку повномасштабної війни росії проти України народилися 42,7 тисяч малюків.

Українські мами продовжують народжувати українців під обстрілами та у бомбосховищах. Зеленська нагадала про державні програми підтримки.

"Розумію, наскільки вразливі батьки в цей час, тож хочу нагадати: у Гіді з державних послуг у розділах "Материнство та дитинство" і "Соціальний захист" зібрані відповіді на усі питання батьків новонароджених", - написала Олена Зеленська.

Українки можуть отримати державну допомогу під час вагітності та пологами: подати заявку на отримання послуги заявник може особисто, шляхом відправлення документів поштою, а отримати допомогу — у найближчому ЦНАПі.

Скриншот оголошення. Фото: Telegram
Скриншот оголошення. Фото: Telegram

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Допомога призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через шість місяців з дня закінчення відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами.

При народженні дитини родина також може отримати допомогу у розмірі 41280 гривень.

Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10320 гривень, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами.

Звернення за призначенням допомоги має надійти не пізніше ніж через 12 календарних місяців після народження дитини

Нагадаємо, раніше українець змінив мантію судді на камуфляж: міг з дітьми виїхати за кордон.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у рф недорахуються чергове судно, таких в країні агресорі було лише два, "Влучив Нептун".

Також "Знай.ua" писав, що Артем Дехтяренко розповів, як чоловік хотів загубити тисячі життів - замінував милицю.