У Фінляндії, яка готується вступити до НАТО, показали бомбосховища для населення. Паркувальні місця, тренажерні зали, дитячі майданчики, шафи для особистих речей.

Війна в Україні, яку розпочала росія повномасштабним вторгненням нагадала, що від диктаторської країни треба у будь-який момент очікувати будь-чого, нападу, підступних кроків. Фінляндія, яка пережила Зимову війну, яку розпочав у 1939 році Сталін, ще не забула, як боронитися від окупантів. Та, крім того, що готується подати заявку на членство в НАТО, підтримує дієздатними бомбосховища, які виглядають комфортними та зручними.

Бомбосховище. Фото: YouTube
Бомбосховище. Фото: YouTube

У відео, яке демонструють підготовленість до нападу в Гельсінкі — один з багатьох бомбосховищ, які дозволять комфортно перебути певний час у недоступному для ворога місці.

Тренажерні зали й кафетерії, автостоянки і навіть дитячий майданчик. В цілому всі бомбосховища можуть вмістити більше людей ніж загальна кількість населення. Також бомбосховища можуть витримати радіаційний удар та токсичними хімікатами.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Бомбосховище. Фото: YouTube
Бомбосховище. Фото: YouTube

Варто сказати, що Фінляндія не даремно перевіряє бомбосховища. Зампостпред РФ в ООН Полянський 12 травня заявив, що як тільки Фінляндія та Швеція стануть членами НАТО і підрозділи альянсу будуть там, ці території стануть можливою метою для військових рф.

А в мережі вже публікують російську техніку біля окупованого рф Виборгу, хоча кадр видається старим, адже зараз природа більш зазеленіла, та "голих" дерев майже немає.

Виборг, рос техніка. Фото: Telegram
Виборг, рос техніка. Фото: Telegram

Нагадаємо, раніше за повідомленнями ГУР, окупанти не можуть повністю відновити боєздатність виведених з України підрозділів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", росіяни під Києвом скоїли ще один військовий злочин.

Також "Знай.ua" писав, що Маріуполь готують до приєднання до рф, хочуть проводити фейковий референдум.