Болгарія домовилася про постачання газу із США, а ціна буде дешевшою за ту, що пропонувала рф.

Як зазначається, американський газ для Болгарії буде навіть дешевше, ніж газ із росії. Про це повідомили в Bulgarian News Agency. Також йдеться про те, що країна веде активні перемовини з Азербайджаном про збільшення постачання газу.

Кирил Петков та Каміла Гарріс. Фото: Telegram
Кирил Петков та Каміла Гарріс. Фото: Telegram

Болгарія з задоволеням повідомила, що після зустрічі прем'єра Кирила Петкова та віцепрезидентки США Камали Гарріс у Вашингтоні, було домовлено, що поставки скрапленого газу до Болгарії будуть здійснюватися за цінами, нижчими за ціни "Газпрому".

Головним питанням порядку денного зустрічі була війна в Україні. Прем'єр-міністр Болгарії зазначив, що події в Європі є чіткою ознакою того, що в енергетичному секторі необхідно вживати швидких і відчутних заходів.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Російський "Газпром" зупинив постачання в Болгарію після того, як країна відмовилася платити за енергоресурси в рублях. Водночас проходять перемовини з Азербайджаном про збільшення постачання газу.

Зріджений газ до Болгарії можуть поставляти через термінали у Греції та Туреччині.

Нагадаємо, що росія відмовилася постачати газ країнам, які не погодилися сплачуват за ресурс в рублях, Болгарія та Польща відмовилися від диктаторських терористичних вимог та вчаться жити без російських енергоносіїв.

Нагадаємо, раніше Арестович зізнався, чи потрібно переживати через білоруські навчання на кордоні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Маріуполі від нелюдських умов і хвороб може загинути ще 10 тисяч людей.

Також "Знай.ua" писав, що у МВС розповіли про зняття комендантської години, і чи дійсно вона допомагає.