Хакери розмістили антивоєнні написи в описах російських телеканалів на Smart TV і зламали Rutube.

Хакери зламали налаштування програм телевізорів Smart TV, розмістивши замість програм телепередач антивоєнний напис. 9 травня замість назв передач на телеканалах з'явилося повідомлення: "на ваших руках кров тисяч українців і сотень їх убитих дітей. ТБ і влада брешуть. Ні війні". Про це, а також про зламаний Rutube, повідомив міністр цифрової інформації, Михайло Федоров.

Хакери втрутились в роботу роств. Фото: Telegram
Хакери втрутились в роботу роств. Фото: Telegram

Rutube вранці 9 травня повідомив про "потужну кібератаку" і був практично весь день недоступний.

Федоров прокоментував інформацію жартом.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"А я вам зараз покажу, звідки на Rutube готувався напад. І якби за 6 годин до параду не були б відключені сервера — чотири сервери, я зараз покажу материнські плати, привіз — вони б показали всім цю маячню", - написав глава Мінцифри.

У Telegram-каналі Rutube повідомляється, що"ведуться роботи з відновлення інфраструктури відеовіддачі". Проте коли відремонтують хостинг, окупанти не повідомили.

Хакери втрутились в роботу роств. Фото: Telegram
Хакери втрутились в роботу роств. Фото: Telegram

Вранці 9 травня також перестали відкриватися з-за кордону сайти російських засобів масової інформації РБК і "Коммерсантъ".

Нагадаємо, раніше експерт розповів, яких помилок не можна допускати Україні у створенні армії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", флот російських окупантів готовий у будь-який момент завдати удару по Україні з Чорного моря.

Також "Знай.ua" писав, що в ОПУ розповіли, чи чекати ядерного удару по Києву.