14 квітня був збитий крейсер, флагман Чорноморського флоту рф "Москва", який тепер належить Україні, згідно із законами воєнного часу.

У ніч на 14 квітня він був вражений українською ракетою "Нептун", чим моральний стан вищого керівництва Росії було підірвано.

Крейсер "Москва", фото: вільне джерело
Крейсер "Москва", фото: вільне джерело

6 травня стали з'являтися повідомлення про те, що ЗСУ потопили ще одне корито росії - "Адмірал Макаров".

Перше повідомлення про загоряння на фрегаті "Адмірал Макаров"
Перше повідомлення про загоряння на фрегаті "Адмірал Макаров"

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Інформація довго чекала свого підтвердження, але українців дуже тішила приставка "+1" у зведенні від ВСУ і оновлена інформація у Вікіпедії.

Зведення ЗСУ
Зведення ЗСУ

Вікіпедія про фрегат "Адмірал Макаров"
Вікіпедія про фрегат "Адмірал Макаров"

Нардеп Олексій Гончаренко через кілька годин після появи першої інформації все ж підтвердив загоряння на фрегаті.

"Сторожовий фрегат вмс рф "Адмірал Макаров" зажурився. Так-так, ви все правильно зрозуміли! Бог морів мстить кривдникам України. Фрегат "Адмірал Макаров" було закладено в лютому 2012-го на суднобудівному заводі"Янтар" в Калінінграді, спущено на воду у вересні 2015-го. А в 2022-му, коли взяв участь у вбивстві українців, відправився в бік крейсера "Москва", куди йому і належить!" - пише Гончаренко.

Повідомлення Гончаренка про фрегат "Адмірал Макаров"
Повідомлення Гончаренка про фрегат "Адмірал Макаров"

У відеоповідомленні він розповів:

"Всім привіт з Одеси, класні новини. Є такий "Адмірал Макаров"... Знову, людина і корабель... Йому стало дуже зле... Знову покарав бог моря цих негідників і ще один російський корабель не повністю отримав, що потрібно, але отримав достатньо і, сподіваюся, з часом піде, куди потрібно".

Нагадаємо, що ЗСУ показали, як знищують російські танки, техніку і викурюють окупантів з окопів.

Раніше ми повідомляли, що СБУ вирахувала і схопила зрадника з ГО медведчука за підривну діяльність: розробив концепцію "насильницького захоплення".

Також став відомо, що володимир путін відправив 110-річне судно у Чорне море, щоб шукати затонулий крейсер" Москва " і ядерні боєзаряди на дні.