У Білорусі розстрілюватимуть за замах на теракт, поправки до Кримінального кожексу були схвалені парламентом.

4 травня верхня палата парламенту схвалила відповідні поправки до Кримінального кодексу, які передбачають смертну кару за замах на теракт. Про це повідомила Палата представників Національних зборів Білорусі. Варто зазначити, що під час обговорення зазначених змін до КК згадували диверсії на залізниці, вчинені "рейковими партизанами".

лукашенко. Фото: Youtube
лукашенко. Фото: Youtube

Формулювання "за замах на вчинення актів тероризму" передбачає ще більше залякування незгодних з режимом та передбачають можливість застосування виняткового заходу покарання у вигляді смертної кари за замах на вчинення "актів тероризму".

Також смертну кару впровадили за замах на скоєння вбивства представника іноземної держави або ж міжнародної організації з метою провокації міжнародних ускладнень та за замах на вбивство державного або ж громадського діяча.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Нагадаємо, білорусь залишається єдиною країною в Європі, де зберігається смертна кара.

У білорусі кримінальні справи за статтею 289 "Акт тероризму", зокрема, було порушено проти деяких опозиційних діячів. Справу про підготовку теракту було порушено проти кандидата на виборах президента Світлани Тихановської.

Нагадаємо, раніше помер перший глава незалежної Білорусі Станіслав Шушкевич.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у білорусі почали глушити Інтернет для жителів: приховують пересування російських військ.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні немає людей, які добре ставляться до путіна.