Шевченківський районний суд Києва заочно засудив колишнього народного депутата Олега Царьова до 12 років ув'язнення.

Екснардепу Олегу Царьову Шевченківський райсуд Києва оголосив вирок, про це йдеться на сторінці суду у Фейсбуці.

Царьов. Фото: Telegram
Царьов. Фото: Telegram

Царьова визнали винним у публічних закликах до сепаратизму і насильницької зміни і повалення конституційного ладу з використанням ЗМІ.

Царьов виступав на росЗМІ, та критикував події Майдану і називав нову владу нелегітимною, наполягав на необхідності надання російській мові статусу державної. Він висловлював пропаганду децентралізації влади аж до створення Федеративної республіки Новоросія, куди мали ввійти, на його думку, Донецька, Луганська, Харківська, Херсонська, Одеська, Запорізька, Миколаївська і Дніпропетровська області.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

Також Царьов виступив на російському телебаченні, де йшлося, що він роздає гуманітарку в Києві. Але потім з'ясувалося, що він був на момент зйомки в окупованій Катюжанці. Також він був в окупованій Бородянці, де росіяни катували мирних жителів.

Крім того, суд звернувся до президента Володимира Зеленського, щоб Царьова позбавили ордену за заслуги 3-го ступеня. Цим судовим рішенням завершили справу, яку проти Царьова відкрили у 2014 році, відтоді він знаходиться у розшуку. Його заочно засудили до 12 років в'язниці.

Нагадаємо, раніше Романенко розповів, навіщо росіяни підпалюють свої підприємства.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Естонія може "розморозити" територіальний конфлікт з росією.

Також "Знай.ua" писав, що пропагандисти у своїх шоу вже хочуть продавати награбоване закордон.