Папа Римський поділився новими подробицями про російське вторгнення в Україну. Цим з ним поділився прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Про це повідомляє Corriere della Sera.

За словами Папи Римського Франциска, Віктор Орбан поділився з ним подробицями російського вторгнення в Україну. Якщо вірити цим заявам, то Кремль планує закінчити війну 9 травня.

Папа Римський Франциск, фото: скріншот з відео
Папа Римський Франциск, фото: скріншот з відео

"Орбан, коли я зустрів його, сказав мені, що у росіян є план, що все закінчиться 9 травня. Я сподіваюся, що це так, щоб ми також зрозуміли швидкість ескалації в ці дні. Тому що тепер це не просто Донбас, це Крим, це Одеса, це забирає в України чорноморський порт", — сказав він.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Віктор Орбан
Віктор Орбан

Налаштовані всі в цій ситуації вкрай песимістично, але не можна припиняти говорити про війну в Україні. Весь світ повинен зробити все можливе для того, щоб зупинити війну.

Після таких слів Папи Римського, заява глави РНБО Олексія Данилова здаються більш реалістичними. Кілька днів тому він заявляв про те, що Угорщина знала про напад Росії на Україну, і планувала забрати собі частину своїх територій.

ОЛЕКСІЙ ДАНИЛОВ, ФОТО "РАДІО СВОБОДА"
ОЛЕКСІЙ ДАНИЛОВ, ФОТО "РАДІО СВОБОДА"

"Ви бачили її позицію. Але вона чомусь вважала, що зможе забрати частину своєї території. Цього не буде ніколи. Перемога буде обов'язково за нами. А ця країна, яка так себе вела... Ну, подивимося ще, які наслідки будуть за підсумками цієї війни для цієї країни", - сказав Данилов.

За іншими чутками, Путін планує не закінчити війну 9 травня, а навпаки оголосити її, адже зараз це слово забороняється використовувати щодо агресії в Україні. Як буде насправді-дізнаємося вже через тиждень.

Нагадаємо, що Естонія може "розморозити" територіальний конфлікт з Росією: країни відкликали підписи з мирного договору

Раніше повідомлялося, що ЗСУ разом з Нацгвардією та Нацполіцією відбили низку населених пунктів на Харківщині

Також, пропагандисти у своїх шоу вже хочуть продавати награбоване закордон