Стало відомо про те, що довірені особи Іллі Киви планували організувати провокації, а також дестабілізувати ситуацію в Одесі. Вони вже були затримані.

Про це стало відомо завдяки Державному бюро розслідувань, які їх і затримали.

ДБР зловили довірених осіб колишнього народного депутата Верховної Ради України Іллі Киви. За даними відомства, вони планували організувати провокаційну акцію із залученням тітушок. Все для того, щоб дестабілізувати ситуацію в Одеській області.

Затримання, фото: ДБР
Затримання, фото: ДБР

Як вони відзначили в ході оперативних заходів, затримані відповідали за збір "спортсменів" в Одесі, і забезпечували їх участь у протестах на території всієї країни на замовлення Іллі Ківи. Навіть перебуваючи в Москві він не припиняє шкодити Україні.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Затримання, фото: ДБР
Затримання, фото: ДБР

"Другий" помічник " Киви переховувався від правоохоронців на Закарпатті. Він відповідав за підбір тітушок, які охороняли представників політичної партії ОПЗЖ під час масових заходів в Одеській та Київській областях. Під час акцій довірений Киви давав вказівки, що робити учасникам, в тому числі і використання фізичної сили. Масові акції фінансувалися представниками політичної партії "ОПЗЖ" - йдеться в повідомленні ДБР.

Ілля Кива. Фото: скрін youtube
Ілля Кива. Фото: скрін youtube

На даний момент у відомстві перевіряють їх причетність до організації провокацій в Одесі до 2 травня цього року. Зробити вони хотіли це на честь річниці трагедії в місті, коли через сутички загинуло не менше 48 осіб.

Нагадаємо, що в Британській розвідці розкрили правду про втрати окупантів: "елітних військ" стало на 65% менше

Раніше повідомлялося, що Фінляндія хоче відгородитися від Росії величезним парканом: це не стіна Яценюка

Також, Олексій Арестович розповів, яке "соціальне дно" їде в Україну і назавжди залишається тут