Відомий американський військовий аналітик Бред Лендон назвав головний недолік російських танків. Захід про це знає ще з 1991 року.

Як відомо, за два місяці повномасштабної війни в Україні рф втратила сотні танків. За різними даними це число становить від 580 до 900 військової техніки.

На опублікованих в мережі кадрах видно, що у більшості танків відірвані вежі, і саме це є критичним дефектом, про який добре відомо західним військовим експертам.

Танки, фото: скріншот з відео
Танки, фото: скріншот з відео

Причина в тому, як саме зберігається боєзапас в танку. З часів ще радянських танків вежі несуть відразу кілька снарядів, а ось в більш сучасних, які поставляє захід, такого немає.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Техніка окупантів, фото: Facebook
Техніка окупантів, фото: Facebook

Через це вони стають вкрай уразливі, так як навіть непряме потрапляння може викликати ланцюгову реакцію, яка підірве весь їх боєзапас.

Хвилі вибуху може бути достатньо для того, щоб підкинути вежу танка на висоту приблизно двоповерхового будинку. Звичайно ж, весь екіпаж танка після цього гине, а це величезна проблема для будь-якої армії. Навчити нових танкістів буде коштувати часу, а також дорого. Навіть без війни на це йдуть роки.

Заходу про цю проблему стало відомо ще з часів першої війни в Перській затоці, що сталася в 1991 році. Іракська армія масово використовувала радянські танки Т-72. При попаданні протитанкових ракет у них зносило вежі.

Техніка окупантів, фото: Facebook
Техніка окупантів, фото: Facebook

У Т-90 і Т-80 такий же дефект. Саме тому сучасні танки роблять за іншою методика, і боєприпас зберігається окремо від екіпажу. Росіяни проте продовжують нести втрати, і замінити їх нічим.

Знищена техніка рф. Фото: Facebook
Знищена техніка рф. Фото: Facebook

Нагадаємо, що вирішальний момент у війні Росії проти України настане вже скоро: названі конкретні терміни

Раніше повідомлялося, що загарбники обстріляли мирних жителів Нью-Йорка некерованими ракетами, є загиблі цивільні

Також, російські окупанти вивезли з Херсона 58 дітей-сиріт.