Зрив планів з окупації всієї України не залишають путіну маневрів, в кремлі вигадали нові плани зі створення на загарбаних в Україні територіях нової "респкбліки".

У Кремлі розглядають сценарій щодо організації квазіутворення під назвою "Південна Русь" на захоплених російською армією українських територіях. Про це повідомили на Радіо Свобода "Схеми"

Документ, який вдалося отримати "Схемам" - "Манифест Южнорусского народного Собора", розкриває плани "заснування нової держави" у відповідь нібито на "терор та тоталітарне нав'язування ідеології нацизму та бандерівщини".

Документ свіжозліплений, датований 16 квітня.

"У відповідь на терор та тоталітарне нав'язування ідеології нацизму та бандерівщини з боку колишньої Держави Україна ми, в особі Південноруського народного Собору, беремо владу в свої руки та засновуємо нову державу Південна Русь", - йдеться у "маніфесті".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Далі у документі наголошується, що так звана "Южная Русь" є "спадкоємицею Києво-Новгородської Русі, Запорізької Січі", так званої "Новоросії часів Катерини Великої" та УРСР.

Православ'я називають "фундаментом нашої культури та ідентичності", при цьому українську мову називають "говіркою": "Визнаємо російську мову, так само як і українську говірку, рідною та мовою міжнаціонального спілкування, при рівності всіх мов та народностей".

Нагадаємо, раніше Михайло Подоляк розповів, яким способом Україна буде обороняти свої території.

Як повідомляв портал "Знай.ua", загарбники обстріляли мирних мешканців Нью-Йорка некерованими ракетами.

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Зеленський назвав фінальну мету росії.