Ленд-ліз прийняли в США тільки що прийняли, тепер в поставках озброєнь не буде зволікань.

У США 28 квітня проголосували за прийняття програми ленд-лізу для України. Останній ленд-ліз використовували під час Другої світової війни. Далі законопроєкт ще має ухвалити Сенат та підписати президент США. Про це повідомляють офіційні джерела.

Ленд-ліз - це невідкладна, негайна допомога, так звана оренда озброєння, а також продовольства і палива для України.

Документ прискорить передачу в Україну важливого військового обладнання та інших критичних поставок. Знімаються максимально бюрократичні зволікання, а оплата за поставки відкладається на потім.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

7 квітня 2022 року сенат США проголосував за закон про ленд-ліз на захист демократії в Україні. Закон передбачає що спрощується процедура доставки озброєння та необхідної допомоги для України.

Також збільшується період можливої позики для отримання зброї чи необхідно устаткування на понад 5 років. США не можуть забрати позичену чи віддано зброю до завершення війни.

Програма ленд-лізу для України працюватиме доки не припиниться воєнний конфлікт що розпочався з анексії Росією Криму 2014 році тобто до повного звільнення території нашої держави.

Нагадаємо, раніше експерт закликає відновлювати економіку вже зараз.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні хочуть впровадити візовий режим для громадян рф

Також "Знай.ua" писав, що президент США несподівано для себе змінив прізвище і розсмішив журналістів.