Тимчасово виконуючий обов'язки командира 36-ї бригади морської піхоти просить застосувати до людей, які перебувають на "Азовсталі" процедуру extraction.

Сергій Волинський з позивним "Волина" попросив застосувати до маріупольського гарнізону та цивільних мешканців процедуру, extraction або "витягування", яка передбачає вивезення, виведення військових і цивільних з місця бойових дій в безпечну зону, а саме на територію третьої держави.

Сергій Волина. Фото: Facebook
Сергій Волина. Фото: Facebook

У своєму зверненні, яке було оприлюднено у соціальних мережах, заявив, що вже 62 дні їхня бригада, спільно з полком "Азов" та іншими підрозділами веде бойові дії в повному оточенні.

"Зараз територіально знаходимося на заводі "Азовсталь", виконуємо завдання в оточенні… В нашому угрупованні є понад 600 поранених хлопців різного ступеню тяжкості, їм дуже потрібна медична допомога, тут немає ні умов, ні препаратів, ні персоналу, який міг би їм допомогти. Також є цивільні поранені – ми їм надаємо допомогу настільки, наскільки можемо. Також з нами знаходяться сотні цивільних мешканців, десятки дітей, чимало людей з обмеженими можливостями. Ситуація важка, є проблеми з водою", - зазначив в.о. командира.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він пояснив, що означає процедура extraction , та коли вона була застосована гітлером під час Другої світової війни, коли союзні країни врятували 300 тисяч людей.

"Сьогодні мій основний посил: врятуйте гарнізон "Маріуполь". Застосуйте до нас процедуру "extraction". Зараз – не 1940 рік, зараз – 2022. Люди тут просто загинуть. Поранені помруть, а живі – загинуть в бою", - підсумував Сергій Волина.

Нагадаємо, раніше українка поділилася своїми враженнями від війни з росіянами.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Михайло Подоляк засмутив російських окупантів поставками зброї в Україну.

Також "Знай.ua" писав, що Потап показав, якими були перші хвилини після удару по драмтеатру в Маріуполі.