Жителям Чернігівської області нагадали про важливість світломаскування. Незважаючи на відсутність наземних боїв зберігається велика небезпека авіанальотів або ракетних обстрілів. Про це повідомив глава Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус у своєму telegram-каналі.

Українців закликали не розслаблятися і дотримуватися правил світломаскування. Вікна потрібно повністю затемнити шторами або іншими матеріалами, які не пропускають світло.

Голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус
Голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус

"Чернігів, Ніжин і всі інші населені пункти знаходяться під загрозою ракетних обстрілів і авіанальотів. Яскраве світло в темний період доби на багатоповерхівках є зручним орієнтиром для ворожих наводників і льотчиків", - сказав Чаус.

Скрін telegram
Скрін telegram

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Відзначається, що це не рада, а вимога до жителів регіону. Якщо будуть виявлені факти порушення, то багатоквартирні будинки і вулиці будуть примусово відключені від електропостачання.

"У разі порушення цього правила, багатоквартирні будинки і вулиці будуть примусово відключені від електропостачання", - йдеться в повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, окупанти шукають вразливі місця ЗСУ, щоб завдати масштабного удару по Донецьку: припинення вогню на "Азовсталі" виявилося брехнею.

Також наш портал інформував, що США і Великобританія відреагували на застосування Росією невідомої речовини в Маріуполі: "притягнемо Путіна до відповідальності".

Крім того, наш портал писав, Володимир Путін відправив 110-річне судно в Чорне море, щоб шукати затонулий крейсер "Москва" і ядерні боєзаряди на дні.