Стало відомо про те, що влада Киргизстану закликала громадян не використовувати заборонений символ "Z" на 9 травня. Вони зазначили, що це сприяє розпалюванню міжнаціональної ворожнечі.

Влада зробила нову заяву, в якій закликала місцевих громадян не надягати військову форму і костюми з символом "Z".

При цьому, ГКНБ попросив сервіси з прокату карнавальних костюмів не здавати в оренду військову форму з буквою "Z". Інакше, це буде розраховуватися як розпалювання міжнаціональної ворожнечі, і буде Карано.

Кыргызстан, фото: свободный источник
Кыргызстан, фото: свободный источник

Починаючи з кінця лютого у цих букв з'явилося нове значення. Справа в тому, що російська армія після свого наступу на українські землі почала використовувати на військовій техніці символи "V" і "Z". Після цього, російська влада вирішила зробити ці букви символом миру, тоді як інший світ прозвав їх свастикою, і почали забороняти на рівні закону.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Напередодні таке рішення було прийнято і урядом Латвії.

Символіка. Фото: скрін youtube
Символіка. Фото: скрін youtube

Кілька тижнів тому депутати Верховної Ради України проголосували за заборону рашистської символіки, і визнали Росію державою-терористом.

Законом Росія визнається державою-терористом, однією з цілей політичного режиму якої є державний геноцид українського народу, фізичне знищення, масові вбивства громадян України.

Символіка "Z". Фото: скрін youtube
Символіка "Z". Фото: скрін youtube

За їх використання може загрожувати покарання.

Нагадаємо, що в РНБО розповіли, що буде з чоловіками, які втекли з країни-очікують неприємні "сюрпризи"

Раніше повідомлялося, що Віталій Кім повідомив про численні поразки російських загарбників

Також, сєкретар РНБО Данилов прокоментував заяви Лукашенка про удар "точкою-У" по Білорусі