Стало відомо про те, що Канада надасть Україні важку артилерію. Допомагають побороти російських окупантів, які намагаються захопити чужі землі.

Про це стало відомо завдяки новій заяві прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, який неодноразово вже надавав допомогу Україні. Крім того, він один з небагатьох світових лідерів, який визнав геноцид українського населення росіянами.

Джастін Трюдо, фото: скріншот з відео
Джастін Трюдо, фото: скріншот з відео

Тепер, завдяки ньому в України з'явиться важка артилерія, яка допоможе ЗСУ ліквідувати російських окупантів, що принесли на наші землі біль і руйнування.

"Ми були в тісному контакті з президентом Зеленським спочатку і дуже чуйно реагуємо на те, що їм особливо потрібно. Їх останнє прохання до Канади-допомогти їм з важкою артилерією, тому що зараз вона необхідна в цій фазі війни" - говорить Джастін Трюдо.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

поставки Javelin для України
поставки Javelin для України

Більш детальна інформація стосовно того, що саме і коли будуть поставки в Україну політик пообіцяв опублікувати в найближчі кілька днів.

Крім Канади важку артилерію Україні пообіцяли надати і в Сполучених штатах Америки, і в Канаді. На такі дії вони зважилися після того, як Росія почала свій наступ на Донбасі.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ

А ось Німеччина проти поставок Україні важких озброєнь, і про це особисто заявив канцлер ФРН Олаф Шольц. Він вважає, що це загрожує ескалацією конфлікту, а також його поширення на інші країни.

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що глава МЗС Дмитро Кулеба розповів, як відзначив 41-річчя в умовах війни

Раніше повідомлялося, що житель Харкова залишився абсолютно один в 16-поверховому будинку: евакуюватися відмовляється геть

Також, Україна отримала довгоочікувані винищувачі від США і союзників