Відомий дідусь, який потрапив у кадр, у Центрі переселенців Запоріжжя, який заколисував свою маленьку онучку, поки навколо йде війна, знайшов безпечний притулок в Івано-Франківську.

Про свою історію дідусь Валентин Платов розповів поліцейським, які провідали "знаменитість" соцмереж. Про це повідомляє телеграм-канал радника МВС Антона Геращенка.

Пенсіонер з онучкою. Фото: Facebook
Пенсіонер з онучкою. Фото: Facebook

Відео, як літній чоловік заколисує та оберігає сон своєї найменшої внучки Ізабелли, стало одним із символів України у цій несправедливій та страшній війні. Багато людей, зворушено плакали переглядаючи, як дідусь береже спокій дитини.

За словами пана Валентина, росіяни безперервно обстрілювали їхнє село Степове. Майже місяць сім'я прожила без світла і газу. А потім закінчилися медикаменти і їжа.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України
Показати ще

Тоді 84-річний дідусь разом з родиною вирішив їхати. Практично це трапилося у останній момент, вже за два дні у їхній будинок потрапив снаряд окупантів. Тепер у сім'ї немає дому. Щоб потрапити у безпечне місце 84-річний Валентин подолав понад 1000 км, їхати прийшлось два дні, але тепер він відносно спокійний за своїх онуків та дітей.

Пенсіонер з онучкою. Фото: Facebook
Пенсіонер з онучкою. Фото: Facebook

Дідусь вивіз у Франківськ всю свою родину - троє маленьких дітей та сина з невісткою. Вони зупинилися в Івано-Франківську, у одній з церков.

Ювенальна поліція час від часу навідується до вимушених переселенців, та привозить гуманітарну допомогу, речі першої необхідності.

"Їм передали ящики з їжею, солодощами, дитячим харчуванням, медикаментами, засобами гігієни та іграшками", - пише Антон Геращенко.

Пенсіонер з онучкою, поліція привезла гуманітарку. Фото: Facebook
Пенсіонер з онучкою, поліція привезла гуманітарку. Фото: Facebook

Нагадаємо, раніше Слава Камінська, яка втекла до Нідерландів, наїхала на зірок, які співають заради воїнів ЗСУ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 93-річна киянка, яка пройшла через Другу світову і репресії проситься на війну з орками.

Також "Знай.ua" писав, що окупанти "денацифікували" зоопарк у Миколаєві.