Стало відомо про те, що в Україні деокуповані вже 919 населених пунктів. Ворог продовжує намагатися захопити чужі території, але ЗСУ не здаються.

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови офісу президента України Кирило Тимошенко.

Від російської окупації було звільнено 919 населених пунктів, і крім того, в 29% з них відновили роботу органів місцевого самоврядування.

Кирило Тимошенко - фото khoda.gov.ua
Кирило Тимошенко - фото khoda.gov.ua

Всього, за весь час окупації було піддано близько 3 тисяч населених пунктів на території Житомирської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областях.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У 70 містах і селах провели розмінування територій, а ще в 192 відкрили роботу гуманітарних штабів.

Кирило Тимошенко, LIGA.net
Кирило Тимошенко, LIGA.net

У стоянці, що на Київщині, відкрили також тимчасовий міст, який був зруйнований під час активних бойових дій. Відтепер сполучення Києва з Житомиром знову доступне.

У звільнену Бородянку, яка Чи не найбільше постраждала від російської окупації, почали привозити модульні будинки. Там житимуть волонтери та рятувальники, які найближчим часом продовжують відновлення міст.

Хоч у Харківській області і тривають запеклі бої, влада регіону почала відновлювати поступово інфраструктуру.

Хоч війна і триває, жити якось потрібно. А головне - не дати ворогові освоїтися на чужих землях. Їм тут явно не місце.

Нагадаємо, що Японія внесла свій внесок у перемогу України: ЗСУ отримають професійне спорядження і техніку

Раніше повідомлялося, що ЗСУ відбили потужну атаку ворога і вразили сім повітряних цілей: як пройшла ніч 19 квітня, звіт Генштабу

Також, Україна готова повернути всю Донецьку і Луганську області в ході другої фази